Ítélet

2022.03.25. 19:43

Vissza a börtönbe: 22 hónapot kapott a nyergesi temetőnél autót feltörő férfi

A különösen visszaeső férfi korábban már ült börtönben. A nyergesi akciója miatt a bíróság ismét börtönbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Az autólopás megoldása mindössze 20 percébe telt a rendőröknek

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, az Esztergomi Járásbíróság a  március 24-én tartott tárgyaláson 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt a férfit, aki a nyergesi temető parkolójában feltörte az autót és onnan táskát lopott. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítélet nem jogerős, mert a vádlott nem volt jelen.

A vádirat szerint a férfi 2020. június hó 25-én az esti órákban a nyergesújfalui temető parkolójában egy személygépkocsi ablaküvegét egy fúrószárt használva kitörte, és a gépkocsi jobb első üléséről ellopta az összesen 32 ezer 300 forint értékű táskát, amiben volt a sértett pénztárcája, személyes iratai, bankkártyái, lakáskulcsa, valamint a munkáltatója tulajdonát képező, összesen 44 ezer forint értékű mobiltelefon és gépkocsi pótkulcs. Az elkövető különös visszaeső, 2019-ben szabadult más ügyben kiszabott szabadságvesztésből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában