Lebukott

2022.03.11. 12:27

Videó: majd' 140 ezres játékkonzolt lopott az esztergomi árufeltöltő

A lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfival szemben.

Kemma.hu

A kamera buktatta le az árufeltöltőt

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a férfi  árufeltöltőként dolgozott az esztergomi áruházban. 2021. november 15-én munkavégzése során észrevett egy polcra kihelyezett játékkonzolt. Az elkövető egy árufeltöltő kocsit maga előtt tolt, megvárta, míg a vásárlók elhagyják az adott területet, majd a magával hozott bevásárló kosárral és egy csomagolópapírral a játékkonzolos polchoz lépett. 

Ezután a konzolt a bevásárlókosárba tette, a csomagolópapírral letakarta, majd azzal az energiaitalos sorhoz ment. Ott a konzol dobozáról az áruvédelmi eszközt kézzel levette, a dobozt széttépte és a konzolt a tartozékaival együtt egy üres dobozba helyezte az árufeltöltő kocsin. Ezt követően a vádlott a játékkonzolt a saját táskájába rakta, majd visszament dolgozni.

A munkaidő végeztével a férfi  – táskájában a játékkonzollal – kilépésre jelentkezett, azonban őt a biztonsági szolgálat ellenőrzés alá vonta, melynek során táskájából előkerült a lopott konzol. A bűncselekmény elkövetési értéke 139 ezer 990 forint. Az eltulajdonított ingóságot a vádlottól az áruház visszavette, de az eladhatatlanná vált, mivel annak dobozát a vádlott széttépte, ezért azt az áruház leselejtezte. 

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában