Rácsok mögött

2022.03.07. 20:14

Mindenkire veszélyes volt Oroszlányban: 32 hónapot ülhet a visszaeső ittas sofőr

A férfit az sem zavarta, hogy korábban már ült ittas vezetésért. A visszaeső sofőrt most a bíróság fegyházbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, a Tatabányai Járásbíróság március 7-én 2 év 8 hónap fegyházbüntetésre, 5 év járművezetéstől eltiltásra, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörösen visszaeső ittas sofőrt, aki korábban már ült a felelőtlensége miatt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség az elsőfokú ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A többszörösen visszaeső férfi 2019. március 25-én feltételes kedvezménnyel szabadult az ittas járművezetés vétsége miatt töltött 8 hónap szabadságvesztésből. Büntetése ellenére sem tanult hibájából a felelőtlen férfi. A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi  2019. július 23-án 23 óra 50 perckor enyhe fokban ittas állapotban közlekedett egy személygépkocsival Oroszlányban, a Nyíres dűlőből a 8143 –as számú főúton a belváros irányába. A férfi 2020. április 25-én 20 óra 22 perckor enyhe fokban ittas állapotban közlekedett egy személygépkocsival Oroszlány lakott területén, az Alkotmány úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában