Jóban, rosszban

2022.03.10. 07:45

Családi kör Dorogon: a nő lábtöréssel, a férfi két szúrt sebbel a mellkasán zárta a vitát

Az élettársak részegen bántalmazták egymást, a nő később és beteg, idősre is kezet, pontosabban paradicsomkarót emelt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben az ügyészség vádat emelt azzal a két elkövetővel szemben, akik ittas állapotban egymást bántalmazták. A vádirat szerint 2019. december 15-én 18 órakor az élettársak dorogi otthonukban részegen összevesztek, majd dulakodtak, amelynek során a nő egy 12 centiméter pengehosszúságú késsel kétszer mellkason szúrta a férfit, aki ezt követően nagy erővel lábon rúgta a párját – közölte dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség főügyésze.

A szúrás okozta mellsérülés közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül. A nőnek pedig eltörött a lába, ami nyolc napon túl gyógyuló sérülés. Fél évvel később, 2020. július 7-én a nő egy tokodi családi ház udvarán egy szóváltás után részegen a ház idős, betegeskedő tulajdonosára támadt,a kit egy 125 centiméter hosszú paradicsomkaróval egyszer fejen ütött. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése lett.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a nővel szemben életveszélyt okozó testi sértés, valamint könnyű testi sértés bűntette, a férfival szemben pedig súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a nővel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában