Migránsok a csomagtartóban

2022.03.18. 11:28

Hét migránssal balesetezett az M1-esen, kitiltották az embercsempészt

Hét migránssal az autóban Ausztria felé tartott a szerb férfi, aki a cél előtt egy baleset miatt bukott le.

Embercsempészet bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, valamint 5 év 4 hónap, Magyarország területéről való kitiltásra ítélte a Komáromi Járásbíróság azt a szerb állampolgárságú férfit, akit még 2021. június 19−én fogtak el az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán − tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől.
Az embercsempészt egy ismeretlen személy bízta meg, aki 200 Euró/fő díjazást ígért a sikeres szállítás ellenében. Miután a férfi autót bérelt, a szerb−magyar határt átlépve próbált hét szír állampolgárt Ausztriába juttatni. A migránsoknál sem érvényes úti okmányokat, sem pedig beutazási és tartózkodási engedélyt nem találtak A sofőr közlekedési balesetet okozott, ennek okán érkeztek a helyszínre az intézkedő rendőrök. 
Az egyenruhások az autó utasteréből öt bevándorlót szállítottak ki, később azonban kiderült, hogy még ketten a csomagtartóban rejtőztek el. Az első fokú ítélet jogerős, melyet az ügyészség is tudomásul vett − tudtuk meg a Tatabányai Törvényszéktől.
Helyszíni fotók korábbi cikkünkben!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában