Tárgyalás

2022.03.30. 09:37

8 év börtönt kapott Pilismarót és Dömös rabló réme - haverjával egy raktárat is kifosztott

Az egyik férfi végiglopkodta Pilismarótot és Dömöst, legutoljára ismerősével fosztottak ki egy raktárt. Az ügyekben ítéletet hozott a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rablás bűntette és más bűncselekmények  miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság hozott ítéletet.

Az ügyészség két férfival szemben emelt vádat, tájékoztatta dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője a Kemma.hu-t. A vádirat szerint az egyik férfi 2020. július 18-án éjjel a pilismaróti, Duna-parton lévő kempingben, bement a sértettek által használt sátrakba és onnan jogtalanul elvett 3 hátizsákot a bennük lévő személyes tárgyakkal együtt. A férfi ezután távozott a kemping területéről, azokban kutatást végzett, majd a kempingtől néhány kilométerre egy bokros területen a hátizsákokat eldobta. A táskákat az intézkedő rendőrök és a sértettek megtalálták. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 190 ezer 980 forint, amelyből 187 ezer 80 forint megtérült. 

Néhány héttel később egy pilismaróti üzlet előtt szemelte ki magának újabb zsákmányát. Egy, a bolt előtt italozó személyre lett figyelmes, majd amikor az illető elindult az üzlet elől, a férfi követni és szólítgatni kezdte. A sértett megijedt, ezért egy közeli házhoz ment, ahol azonban egy kőszegélyben megbotlott és arccal a földre esett. 

Ekkor az elkövető a hátára támaszkodott, legalább három alkalommal megütötte oldalról az arcát, közben a ruházatát átkutatta, és a farzsebéből elvette 10 ezer forintját, majd távozott a helyszínről.

Ezután visszament az üzlet előtti közterületre, ahol jelen volt egy másik férfi is, aki a 30 ezer forint értékű LG típusú mobiltelefonját kirakta az egyik ott lévő asztalra. Az elkövető a másik figyelmetlenségét kihasználva elvette a telefont, majd azzal távozott a helyszínről. A kár ebben az esetben megtérült.

A férfi 2020. október 23-án az esti órákban egy dömösi sörözőben italozott. A záróra közeledtével a söröző pultosa távozásra szólította fel az ittas állapotú férfit, majd miközben kísérte ki őt, a férfi megragadta a pultos bal kezét és megrántotta, amelytől a pultos a földre esett. A vádlott ezután távozott a helyszínről. Az esés következtében a sértett töréses sérülést szenvedett, mely sérülés tényleges gyógytartama három hónap.

 A férfi néhány hónappal később ismerősével, a későbbi másodrendű vádlottal tört be egy raktárba Pilismaróton. Május 14-én 0 óra 30 perc körüli időben megjelentek egy pilismaróti telephelynél, ahova a nyitott kapun keresztül bementek, majd a raktárépületből vörösréz csöveket, sárgaréz szalagot, talicskát, sárgaréz golyóscsapot, vörösréz korongot tulajdonítottak el, összesen 108 ezer 806 forint értékben. Az eltulajdonított tárgyakat a másodrendű vádlott gépkocsijával Dömösre akarták vinni, útközben azonban a rendőrök intézkedés alá vonták őket.

Mindent vittek, amit el tudtak (volna) adni)
Forrás: police.hu

 Az ügyészség indítványára a bíróság az elsőrendű vádlottat 8 év fegyházbüntetésre, 8 év  közügyektől eltiltásra, 900 forint vagyonelkobzásra, míg  a másodrendű vádlottat lopás miatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot tartott fenn. Az elsőrendű vádlott és védője fellebbezést jelentett be, a másodrendű vádlott az ítéletet tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában