Viharkárok

2022.02.18. 13:07

Kidőlt fa Tatabányán, megbontott tető Esztergomban - megmutatta erejét a csütörtöki vihar

Február 17-én csütörtökön ismét megmutatta erejét az időjárás Komárom-Esztergom megyében.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szász Dalma Kitti

 Délelőtt már az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást is kiadott az erős széllökések miatt. Tatabányán a Módszertani Bölcsőde Székhelyintézményének udvaráról dőlt ki egy fa, amely megrongálta a kerítést, és akadályozta a gyalogosok útját. 

Esztergomban azonban több helyszínre is vonulniuk kellett a tűzoltóknak. Varga Mihály Sebestyén főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője elmondta, hogy az erős szél miatt három helyre is riasztották az esztergomi hivatásos tűzoltóknak. Mint mondta, a Mathiász János utcában családi ház tetejét bontotta meg a szél csütörtök délután. A tűzoltók a tető sérült részét lefedték, megvédve a házat a beázástól. Az esettel kapcsolatban lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Hozzátette: az esti órákban nagy méretű, fennakadt faágat távolítottak el csáklya segítségével az egységek, a Poór Antal térnél négy méter magasból, míg péntek reggel egy kidőlt fától mentesítettek egy bicikliutat a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!