Vagyonelkobzás

2022.02.04. 09:45

Fűrészporból csinált dohányt Esztergomban és még adót is csalt, majd' 900 ezret perkálhat

A vádlott a bűncselekmény elkövetése révén 885 ezer 500 forint összeggel gazdagodott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy budapesti gazdasági társaság alkalmazottjaként 2020 márciusától egy esztergomi és egy budapesti ingatlanban olyan vízipipadohány gyártásában és értékesítésében vett részt, amelybe dohány helyett faforgács és fűrészpor került – közölte dr. Reszl Ildikó, a megyei főügyészség főügyésze.

A vádirati szerint a vádlott összesen közel 25 ezer kilogramm vízipipadohány gyártásában és értékesítésében vett részt, oly módon, hogy a dohány helyett faforgács, illetve fűrészpor került a késztermékekbe. Mivel a dohánygyártmányok a tartalmukat tekintve hamisítványok, így rossz minőségű termékeknek minősülnek.

A vádlott a vízipipadohány gyártásához adóraktári engedéllyel nem rendelkezett, a termékek előállítása, tárolása és szállítása hatósági engedély nélkül történt, így az előállított vízipipadohány adózás alól elvontnak minősül. A dohánytermék után a gazdasági társaság nem fizette meg a jövedéki adót és az ÁFA-t, így összesen 818 ezer 289 forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A vádlott a bűncselekmény elkövetése révén 885 ezer 500 forinttal gazdagodott.

A Komárom- Esztergom Megyei főügyészség egyezséget kötött a bűnösségét beismerő vádlottal, és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék hagyja jóvá az egyezséget, továbbá a vádlottal szemben 1 év 6 hónap börtönbüntetést, 2 év közügyektől eltiltást szabjon ki, ezen túlmenően 885 ezer 500 forint összegben rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában