Tele voltak a kocsik

2022.02.19. 09:59

Egy grúz és két török csempész is „horogra akadt” az M1-esen Tatánál

Mindkét autót az M1-es autópályán Tata térségében ellenőrizték a járőrök. Az egyikből 4, míg a másikból 5 illegális utas került elő.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Február 17-én 22 óra 55 perckor állították meg a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az M1-es autópálya 64-es kilométerszelvényében, Tata térségében azt a lengyel hatósági jelzésű autót, amelyikben a 48 éves grúz sofőrön kívül 2, magát szír, 1 egyiptomi és 1 pakisztáni állampolgárnak valló férfi utazott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem pedig az országban való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni – számolt be az esetről a police.hu.

Forrás: police.hu

Február 18-ára is jutott fogás a Remeteségi pihenőhöz: 12 óra 23 perckor ugyanis jelzés alapján egy német honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amelyben két török állampolgárságú embercsempész, valamint 3, magát  török és 2, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A rendőrök az embercsempészeket mindkét esetben elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészekkel szemben pedig  a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában