Segítségnyújtás

2022.02.09. 20:00

Apa és rendőr fia segített a 81 éves oroszlányi nénin, akit ellökött a szél

Az asszony a földön feküdt, amikor a járőr rátalált. Az asszony lánya megható köszönőlevelet is küldött a rendőrségre.

Kemma.hu

Kalamár Szabolcs őrmester

Forrás: Zsaru Magazin

Fotó: Beres Attila

Mint megírtuk, idős asszony a január végi nagy szélvihar egy 81 éves idős asszonyt lökött fel az oroszlányi utcán, aki meg is sérült. A nénin a rendőrök segítettek, az asszony lánya pedig levélben mondott köszönetet az egyenruhásoknak. Az esetről az oroszlányi járőrparancsnok mesélt részletesen a Zsaru Magazinnak.

– Egy közterület-felügyelővel közösen Oroszlányban járőröztünk – kezdte Kalamár Szabolcs őrmester, az Oroszlányi Rendőrkapitányság járőrparancsnoka –, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a járdán lévő virágágyásban fekszik valaki. Azonnal megálltunk, és odasiettünk. Láttuk, hogy egy idős nő fekszik ott, pillanatokkal korábban eshetett el. De azt is láttuk, hogy egy járókelő ugyancsak a segítségére siet a túloldalról, történetesen éppen az édesapám. Furcsa pillanatok voltak, de így a közterületes kollégám mellett családi segítséget tudtunk nyújtani az asszonynak. A csuklóját fájlalta, azonnal látszott, hogy el van törve.

Kalamár Szabolcs úgy gondolta, a bajba jutott nő leggyorsabban úgy jut segítséghez, ha a szolgálati autóval elviszi az orvosi rendelőbe.

– Ott hagytuk az orvosnál a telefonszámunkat, hogy amennyiben nem érik el az asszony hozzátartozóját, akkor az orvosi ellátás után haza is visszük – mondta Kalamár Szabolcs. – Végül erre már nem volt szükség, mert valaki értesítette a hozzátartozóját. Másnap az Oroszlányi Rendőrkapitányság címére egy levél érkezett, amelyben a bajba jutott asszony lánya köszönte meg a segítséget. 

A levél így szólt:

„Tisztelt Rendőrkapitányság, kedves ma délelőtt járőröző rendőrök! Szeretném őszinte szívből köszönetemet kifejezni azoknak a kollégáiknak, akik ma délelőtt a Dózsa György úton észrevették, hogy 81 éves édesanyámat a viharos szél meglökte, és elesett. A kedves rendőrök bevitték őt a sebészetre. Tisztelet, hála és megbecsülés illeti a rendőrséget, hogy ilyen példamutató emberek dolgoznak értünk. Köszönjük szépen mindannyiuknak!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában