Lebukott a visszaeső

2022.01.29. 08:01

Videó: tárcát lopott az esztergomi bárból, az utcán túrta át zsákmányát

A férfit még 2016-ban zaklatás bűntette és lopás vétsége miatt ítélték 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre. 2018-ban szabadult.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság 1 év 2 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől való eltiltásra és 100 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte azt a különös visszaeső férfit, aki a szórakozóhelyről lopott pénztárcát az utcán vizsgálta át, amit térfigyelő kamera rögzített – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 3-án este 10 órakor az esztergomi bár pultjában meglátta az ott dolgozó sértett őrizetlenül hagyott pénztárcáját. Az elkövető kihasználta azt, hogy a sértett a munkája miatt nem tudta folyamatosan figyelemmel kísérni a pénztárcát, azt a benne lévő közokiratokkal, és 100 ezer forint készpénzzel ellopta. A férfi a szórakozóhelyet elhagyva a pénztárcából kivette a pénzt, a tárcát pedig a benne lévő iratokkal együtt eldobta.

A férfi büntetett előéletű, legutóbb a bíróság 2016-ban mint többszörös visszaesőt zaklatás bűntette és lopás vétsége miatt ítélte 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, amelyből 2018-ban szabadult. Az ügyészség és a védő a január 28. napján tartott tárgyaláson jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 munkanapot tartott fenn, az elkövető pedig tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, amely nem jogerős. – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában