Börtönbüntetés

2022.01.13. 09:36

Németországi megbízónak dolgozott az embercsempész, 5 szírrel bukott le Tatánál

Jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélték a migránsokat megbízásra szállító lengyel férfit.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatai Járásbíróság nyilvános előkészítő ülésen, embercsempészés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a lengyel állampolgárságú férfivel szemben, aki 5 szír migránst szállított egy személygépkocsiban. A bíróság a férfit embercsempészés bűntettében bűnösnek találta, ezért jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte, és 6 évre kiutasította Magyarország területéről – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

A megállapított tényállás szerint a vádlottat Németországban egy ismeretlen személy bízta meg azzal, hogy a mobiltelefonjára átküldött GPS-koordinátákon, Magyarország területén vegyen fel a gépkocsijába migráns személyeket, és őket szállítsa a magyar-osztrák határ közelébe. Az ismeretlen megbízó a szállításért 25 ezer Zlotyt ígért a vádlottnak, továbbá 350 Eurot adott a költségeire.

A vádlott a megbízója útmutatása alapján, Magyarországon, egy áruház parkolójában vette fel a személygépkocsit, melynek hátsó ülései már le voltak döntve, ablakai pedig egy fekete fóliával el voltak takarva, abból a célból, hogy a vádlott azzal szállítsa a migráns személyeket. Az elkövető 2020. december 6-án Bogyiszló térségében, egy erdő szélén az általa vezetett személygépkocsiba felvette az 5 szír migránst, akik a csomagtartón keresztül szálltak be a kocsiba, és lehasaltak hátul, hogy kívülről ne lehessen látni őket.

A vádlott az M1-es autópályán szállította a szír állampolgárokat, amikor 2020. december 6-án 21 óra 15 perckor az M1 autópálya jobb pályatest 73-as kilométerszelvényében, Tata illetékességi területén rendőri ellenőrzés alá vonták, és cselekményét leleplezték. Az elsőfokú ítélet jogerőssé vált, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában