Előkészítő ülés

2022.01.13. 19:22

Felpofozta édesanyját, fenyegette szomszédját - nem jelent meg a bíróságon a táti férfi

Elnapolták az előkészítő ülést annak a táti férfinek az ügyében, aki nem csak az édesanyja, hanem a szomszédai életét is megkeserítette.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Forras: Shutterstock

Mint megírtuk, január 10-én tartották volna az előkészítő ülést az Esztergomi Járásbíróságon az agresszív férfi ügyében. Ám, ahogy dr. Szabó Ferenc, a Tatabányai Törvényszék szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta: a vádlott nem jelent meg az ülésen, így azt elnapolták, A következő időpont január 24-én 8 óra 30-kor lesz, ahol a vádlott szabadlábon védekezik.

A férfi évek óta alkoholizáló életmódot folytat, munkahelye nincs, édesanyjával él egy háztartásban. Amikor ittas, rendszeresen zavarja az utcájukban lakók nyugalmát, az utcán trágár szavakat kiabál, ordítva hallgatja a zenét, benéz az udvarokba, éjszakánként rángatja, rugdossa a saját kapujukat.

Dühét kétszer is édesanyján vezette le: 2021. február 14-én és 16-én is bántalmazta az idős asszonyt, 

többször arcon ütötte, miközben ordított vele. Az idős nő mindkétszer lecsúszott a kanapéról, ahonnan egészségi állapota miatt nem tudott felkelni. A fia egyik alkalommal még hideg vízzel is leöntötte, miközben a padlón feküdt. 

A férfi aztán szintén február 16-án a táti utcán a biciklijét dobálta és káromkodott. Az ordítozásra kiment az utcára az egyik ott lakó férfi, hogy lenyugtassa a dühöngőt, ám ekkor az agresszor megfenyegette a férfit, hogy 

megveri, kinyírja, megöli.

A sértett férfi ezután beült az utcán parkoló gépjárművébe. Ám a magából kikelt férfi ekkor sem tudott leállni, és beleütött a visszapillantó tükörbe, majd belerúgott a bal oldali ajtóba, amelynek következtében utóbbi behorpadt. A sértett ezek után bement az ingatlanába, amelynek kapujába a vádlott ököllel beleütött, így az betört. A dühöngésének köszönhetően közel 100 ezer forint rongálási kár keletkezett.

Az iratok alapján az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik