Vádemelés

2021.12.25. 11:30

Tatabányán gyilkolt hajléktalant, majd kifosztotta: életfogytiglant kaphat

A férfi brutális kegyetlenséggel verte halálra a hajléktalant Tatabányán, majd telefonját és ruháit is elvette. Az ügyészség most vádat emelt a gyilkossal szemben.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2019 májusában halálra verte a hajléktalant, majd a mobiltelefonját, ruháit eltulajdonította Tatabányán. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a különös visszaeső vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki és tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

A gyilkos korábbról ismerte a hajléktalan, italozó életmódot folytató férfit, vele több alkalommal együtt italozott a sértett tatabányai kertjében. Az elkövető 2019. május 2-án 15:17 és 20:30 között – közelebbről meg nem határozható időpontban - megjelent a hajléktalan a kertjében található bódéban. Ott tartózkodása során ismeretlen okból bántalmazta az ittas állapotban lévő sértettet, testszerte, több alkalommal kis, közepes és nagy erővel ököllel ütötte, rúgta a fejét, megtaposta a mellkasát, megtaposta a nyakát. Ezt követően a gyilkoló a földön fekvő, még életben lévő férfi ruházatában lévő mobiltelefonját eltulajdonította, majd még ezen az estén értékesítette azt.

Az is kiderült, hogy az elkövető 2019. május 21-én hajnalban visszament a kertbe, majd a bódéban a földön, holtan fekvő férfitól eltulajdonította a tulajdonát képező ruhaneműket is. A hajléktalan a bántalmazást követően a helyszínen életét vesztette, halálát fulladás okozta. Számára a bántalmazás az átlagosnál nagyobb szenvedést, halálfélelmet, elnyújtott jelleggel fulladást eredményezhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában