Autóbaleset

2021.12.04. 10:00

19 éves fiút gázolt a Május 1. úti zebrán a vezetéstől eltiltott sofőr

December 3-án Tatán, a Május 1. úton nem adta meg egy autós az elsőbbséget egy áthaladó gyalogosnak. A fiatal fiút elgázolta, majd egy fának ütközött.

Kemma.hu

Fotó: Szőts István

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki december 3-án, pénteken a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán – olvasható a police.hu oldalán.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, hogy gyalogost gázoltak Tatán péntek délután 14 óra körül. A szerencsétlenség a Május 1. úton, a Keszthelyi utca kereszteződésének közelében történt. Egy szomódi lakos autójával a Május 1. úton haladva a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez ért, ám a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére nem állt meg és nem biztosított elsőbbséget a jobbról áthaladó gyalogosnak, akit elgázolt. Az ütközést követően az autót jobbra kormányozva letért az útról és a járdán áthaladva egy fának ütközött. A baleset során a 19 éves gyalogos megsérült.

Az intézkedő rendőrök az iratokból megállapították, hogy a sofőrt korábban a járművezetéstől eltiltották. A 38 éves férfit a rendőrkapitányságra előállították, ellene büntetőeljárást kezdeményeztek – olvasható a közleményben.

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában