Fellebbezés

2021.12.07. 18:10

Botrány az alsógallai állomáson: bántotta és leköpte a kalauzt a férfi (Videó)

A Tatabányai Járási Ügyészség fellebbezést tett annak a férfinak az ítéletével szemben, aki 2019-ben, Alsógallán bántalmazta a kalauzt a vonaton.

Kemma.hu

Forrás: Youtube/Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést azzal a férfival szemben, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárást, mert a vonaton bántalmazta a jegyvizsgálót, aki rászólt, hogy szálljon le a vonatról – tudtuk meg Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől, Dr. Horváth Sándortól.

Korábban már beszámoltunk az esetről, miszerint az elkövető 2019. december 5-én a Budapest, Déli Pályaudvar és Oroszlány között közlekedő személyvonaton utazott, menetjegyét a szerelvényen Alsógalla vasútállomásig váltotta meg a vasúttársaság alkalmazásában álló jegyvizsgálótól. A szerelvény 20 óra 40 perc körüli időben érkezett meg az említett vasútállomásra, ahol a jegyvizsgáló felszólította a férfit a vonat elhagyására. Ekkor a férfi a sértettet szidalmazta, majd egy alkalommal nagy erővel mellkasánál fogva meglökte, ezért a jegyvizsgáló egy utas ölébe esett. Az elkövető ezt követően a szerelvény ajtaja felé indult, őt követte a sértett, akit egy alkalommal leköpött, ezután szállt le a vonatról.

A férfi büntetett előéletű, őt 2018-ban a bíróság kábítószer birtoklásának bűntette miatt 10 hónap, végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a próbaidő a jegyvizsgáló bántalmazásáig lejárt. A bíróság a vádlottat 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság a vádlottat 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyészség az ítélettel szemben a férfi terhére súlyosbításért, míg a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős – tudtuk meg a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától, Puskásné Sárközi Ritától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában