Enyveskezű

2021.11.16. 18:10

Telefont akart lopni a nő, de a dorogi eladó elkapta, mielőtt leléphetett volna

A nőt, már 2018-ban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték csalás miatt. Ezúttal lopás vétsége okán nyújtottak beellene vádiratot.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség, azzal a nővel szemben, aki fizetés nélkül, észrevétlenül mobiltelefonokat csúsztatott a zsebébe egy boltban. Mikor az eladó ezt észrevette, bezárta az üzlet ajtaját, hogy a nő ne tudjon elmenekülni – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől, Dr. Horváth Sándortól.

A vádirat szerint a nő 2020. január 31-én dél körül megjelent egy dorogi boltban, ott az eladóval közölte, hogy a mobilját szeretné értékesíteni, illetve másikat vásárolni. A kérésre a bolti eladó több készüléket kitett a pultra, hogy választhasson közülük. Közben az eladó más vevőt is kiszolgált, amit az elkövető azonnal kihasznált és a neki bemutatott, pulton hagyott készülékek közül a kabátja zsebeibe rejtett egy 54.600 forint, és egy 38.900 forint értékű mobiltelefont. Ezt követően a nő közölte az eladóval, hogy mégsem adja el a telefonját, és nem is vásárol semmit, majd ki akart menni az üzletből. Az eladó azonban észrevette a lopást, ezért az üzlet ajtaját belülről bezárta, és a vádlottat visszatartotta, aki az eltulajdonított telefonokat ezután visszaadta.

A nőt 2018-ban a bíróság csalás vétsége miatt 1 év 2 hó, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ügyészség a jelenlegi vádiratban azt kérte, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat fogházbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélje, továbbá a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el – tudtuk meg a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától, Puskásné Sárközi Ritától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában