hamis vád

2021.11.23. 11:02

Szexuális zaklatással vádolta kollégáját a nő, pénzbüntetést kapott Esztergomban

Az Esztergomi Járásbíróság a a hamis vád bűntette miatt indult ügyben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabott ki a nővel szemben.

Kemma.hu

Hamisan vádolta férfi munkatársát több hónapon át tartó zaklatással, most a nő ellen indult eljárás. Pénzbüntetésre számíthat.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint az elkövető 2020. június 25-én a Dorogi Rendőrkapitányságon megtett feljelentésében munkatársával szemben azt a valótlan tényt állította, hogy a férfi kollégája az azt megelőző öt hónapban esztergomi munkahelyükön rendszeresen szexuális jellegű célzásokat tett felé, továbbá egy alkalommal megfogta a mellét és a fenekét. A valótlan feljelentés szerint a férfi szexuális erőszakkal is fenyegette a nőt.

A valótlan feljelentés alapján a rendőrség nyomozást rendelt el, amelyet azzal szüntetett meg, hogy a feljelentésben állított zaklató magatartást, valamint fenyegetést a feljelentett férfi nem tanúsította. A nővel szemben ezt követően indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt, amelynek elkövetését a nyomozásban elismerte. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette, adta hírül dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában