tolvaj

2021.11.11. 10:30

Pénztárcákat lopott és vasdarabbal feszegette az ajtókat Bábolnán (videó)

Lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt indult eljárás egy férfi ellen, akár börtönre és közügyektől való eltiltásra is számíthat.

Kemma.hu

Lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki egymást követően három épületbe hatolt be lopási szándékkal, az egyik betörést biztonsági kamera rögzítette. Az ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be, melyben arra tettek indítványt, hogy férfit börtönbüntetésre, és közügyektől való eltiltásra ítéljék – tudtuk meg Dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 16-án 20 óra 30 perc körül a bábolnai fürdő épületének hátsó bejárati ajtaját egy vasdarabbal megpróbálta kifeszíteni. Ezután az épület főbejáratának üvegezett bejárati ajtaját feszegette, a lábával erősen megnyomta, így sikerült azt kinyitnia. A férfi a recepciós pulthoz ment, ahol készpénz után kutatott. A pultban tárolt pénztárgépben a vádlott nem talált készpénzt, mert a fürdő a cselekmény idején zárva tartott és a pénztárgépet kiürítették. Az elkövető a behatolás során az ajtókban 779.012,- Ft rongálási kárt okozott.

A férfi ezt megelőzően és a fürdőbe történt behatolást követően is követett el lopásokat. Napközben egy bábolnai épületbe surrant be, és a be nem zárt öltözőszekrényekből három nő pénztárcáit vitte el, benne a sértettek készpénzével, irataival, és bankkártyáival. Továbbá 2020. október 17-re virradóan egy bábolnai épületbe ajtófeszítéssel hatolt be, onnan összesen 76.000,- Ft értékben vitt el készpénzt, pincér tárcát és biztonsági kamerát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában