tolvaj

2021.11.11. 10:30

Pénztárcákat lopott és vasdarabbal feszegette az ajtókat Bábolnán (videó)

Lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt indult eljárás egy férfi ellen, akár börtönre és közügyektől való eltiltásra is számíthat.

Kemma.hu

Forrás: Magyaroszág Ügyészsége/Youtube

Lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki egymást követően három épületbe hatolt be lopási szándékkal, az egyik betörést biztonsági kamera rögzítette. Az ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be, melyben arra tettek indítványt, hogy férfit börtönbüntetésre, és közügyektől való eltiltásra ítéljék – tudtuk meg Dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 16-án 20 óra 30 perc körül a bábolnai fürdő épületének hátsó bejárati ajtaját egy vasdarabbal megpróbálta kifeszíteni. Ezután az épület főbejáratának üvegezett bejárati ajtaját feszegette, a lábával erősen megnyomta, így sikerült azt kinyitnia. A férfi a recepciós pulthoz ment, ahol készpénz után kutatott. A pultban tárolt pénztárgépben a vádlott nem talált készpénzt, mert a fürdő a cselekmény idején zárva tartott és a pénztárgépet kiürítették. Az elkövető a behatolás során az ajtókban 779.012,- Ft rongálási kárt okozott.

A férfi ezt megelőzően és a fürdőbe történt behatolást követően is követett el lopásokat. Napközben egy bábolnai épületbe surrant be, és a be nem zárt öltözőszekrényekből három nő pénztárcáit vitte el, benne a sértettek készpénzével, irataival, és bankkártyáival. Továbbá 2020. október 17-re virradóan egy bábolnai épületbe ajtófeszítéssel hatolt be, onnan összesen 76.000,- Ft értékben vitt el készpénzt, pincér tárcát és biztonsági kamerát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!