embercsempészet

2021.11.07. 06:13

Német autóban görög csempész az M1-esen, 24 indiai, bagladesi, pakisztáni migránssal

A görög sofőrt az M1-esen kapcsolták le a rendőrök. A teherautó rakterében 24 migráns utazott, akik magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök november 5-én 20 óra 50 perckor, egy német rendszámú gépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 158. kilométerszelvényében, Mosonmagyaróvár térségében.

A járművel közlekedő görög sofőrön kívül az autóban huszonnégy – magukat indiai, bangladesi és pakisztáni állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják elő.

Fotó: police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A görög sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában