közmunka

2021.11.30. 15:15

Márkás vodkára fájt a férfi foga Tatabányán, amatőr helyre rejtette a piát

60 óra közmunkára ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy tatabányai áruházból akart márkás vodkákat lopni, azonban a távozásakor lebukott.

Kemma.hu

Lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki május 14-én 11 óra 45 perc körüli időben a tatabányai áruház italosztályán úgy tulajdonított el két üveg márkás vodkát, hogy azokról az áruvédelmi eszközt letépte, eldobta, az áruvédelmi címkét lerágta, majd az üvegeket a nadrágjába rejtette.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki a férfival szemben. A bíróság büntetővégzésben az elkövetőt 2 évre próbára bocsátotta. Az ügyészség tárgyalás tartását kérte. A bíróság előkészítő ülésen az elkövetőt 60 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész és a férfi is tudomásul vette.

A férfi az általa megvásárolni kívánt további áruk kifizetését követően az áruházból távozni akart, azonban a szolgálatban lévő biztonsági őrök a ruházatát átvizsgálták, és nála a jogtalanul eltulajdonított termékeket megtalálták.

Ezek is érdekelhetik