Garázdaság

2021.11.02. 17:30

Ellentmondó vallomások az esztergomi kocsmai bunyóról – De kinek van igaza?

Garázdaság vétsége miatt hallgattak ki tanúkat egy kocsmai verekedés ügyében, ám ítéletet még nem tudtak hozni az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Nem született ítélet a garázdaság vétségével vádolt férfi tárgyalásán, ahol a tanúkat is meghallgatták az esettel kapcsolatban november 2-án. A vádlott tagad, azt állítja, hogy túl agresszívan ébresztgették őt, így valójában ő csupán védekezett.

Az ügyben a tanúk egymásnak ellentmondó információkat közöltek az esetről. Egyes tanúk az ügy leírásával teljes mértékben megegyező vallomást tettek, azonban volt, aki azt mondta, hogy valóban agresszívan ébresztgették a vádlottat. Az ellenkező vallomások miatt a bíróság egyelőre nem tud döntést hozni az ügyben. November 25-én a pultosnőt hallgatják ki, ami után remélhetőleg ítélet születik – tudtuk meg dr. Szabó Ferenctől, a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivőjétől.

Korábban már beszámoltunk az esetről, hogy egy férfi 2019. november 1-jén egy esztergomi kocsma kerthelyiségében ittas állapotban elaludt. Miután a pultosnő többször felkeltette, az elkövető megfogta és megrántotta a nő pólóját. A szórakozóhelyen lévő vendégek közül többen a nő segítségére siettek, ám az ittas férfi lökdösődni kezdett.

Miután többen megpróbálták lefogni megpróbálta egyiküket egy üveg hamutartóval fejbe dobni. Miután egy másik férfit a fején egy kemény tárggyal megütött egy harmadik ember kezét megpróbálta megharapni, majd combon ütötte. A megütött, illetve fejbe dobott két férfinak egyaránt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek, emiatt nem kérték az elkövető megbüntetését.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2018-ban lopás bűntette miatt 2 év 6 hó fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2019. május 27-én szabadult. Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában