ülés

2021.11.14. 08:26

Disznót loptak, majd felgyújtottak egy autót a tolvajok Komáromnál

A Komáromi Járásbíróság előkészítő ülést tart annak a kétférfinak az ügyében, akik sertéstelepről loptak, majd egy kocsit is felgyújtottak.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a november 16-i előkészítő ülésen a bíróság mindkét férfit végrehajtandó börtönbüntetése és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint az elsőrendű vádlottat 1 évre tiltsa el a járművezetéstől, tájékoztat a Tatabányai Törvényszék.

A vádirat szerint két férfi a Komáromhoz közeli sertéstelepről 2020. július 27-ére virradóan 1 darab 120 kilogrammos sertést, 5 darab 20 kilogrammos választási malacot, gázpalackot, perzselőt, talicskát, akkumulátort loptak el összesen 202 ezer 900 forint értékben. Az eltulajdonított értékeket az elsőrendű vádlott ácsi ingatlanába szállították. A vádlottak a disznót levágták, a feldolgozott húst közösen felhasználták. A gázpalackot, a perzselőt és az akkumulátort az elkövetők néhány nappal később visszavitték a sértettnek, valamint 50 ezer forint kártérítést fizettek neki, így a sértett kárából 78 ezer 900 forint térült meg.

A két férfi 2020. augusztus 5-én 22 óra körül egy szarvasmarhatelephez vezető úton felfigyeltek egy nyitva hagyott gépkocsira. A járművet az elsőrendű vádlott megpróbálta beindítani azért, hogy azt eltulajdonítsák, azonban ez nem sikerült, így felhagytak eltulajdonítási szándékukkal, majd az üzemképtelen járművet a közelben lévő bokros-fás területre tolták és ott felgyújtották azért, hogy a nyomokat eltüntessék. A másodrendű vádlott öngyújtóval meggyújtotta az ülés kárpitját, a tűz szétterjedt a gépkocsi belsejében, emiatt a 422 ezer forint értékű jármű teljesen kiégett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában