enyveskezű

2021.11.15. 14:00

Díszgomba, kuka, csacsi: alighogy elítélték, újra lecsapott Esztergom réme (Videó)

Az enyveskezű nőt nem hatotta meg, hogy vele szemben a bíróság lopásai miatt jogerős ítéletet hozott. Akcióit tovább folytatta, most vádat emeltek ellene.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki a lopás miatti jogerős elítélését követően, újabb lopások miatti gyanúsítotti kihallgatását követően is folytatta a lopásokat. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nőt fogházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

A vádirat szerint a nő július 11-én az esztergom-kertvárosi vasútállomás kerékpártárolójában az oszlophoz leláncolt kerékpárról leszerelte a sebességmérőt, a kormánytáskát, valamint az akkumulátoros ledes lámpát, az elkövetési érték összesen 28 ezer 600 forint. Ezt a cselekményét biztonsági kamera rögzítette.

A nő további hat, esztergom-kertvárosi lakos sérelmére követett el lopásokat. Az elkövető júliusban a kerítésen át kétszer mászott be ugyanazon ingatlanra és onnan kerti díszeket lopott összesen 10 ezer 800 forint értékben. Ugyancsak júliusban egy ingatlan elől egy 8 ezer forint értékű kerékpárt lopott el. Ezt megelőzően 2019-ben egy ingatlan előkertjéből csacsi kerti díszt, ugyaninnen júniusban díszgombát lopott. A nő 2019. nyarán egy ingatlan elé kihelyezett szemetestárolót vitt el, június végén a nyitott kapun át bement egy udvarra és onnan gumilabdát lopott.

A nyomozó hatóság a nőt a lopások miatt július 8-án gyanúsítottként hallgatta ki, azonban ez nem tartotta vissza az újabb lopásoktól, mert július 13-án egy következő ingatlan udvaráról konyharuhát, ruhaneműt, seprűt, kést, fésűt lopott összesen 7 ezer 800 forint értékben, július 19-én éjszaka egy udvarról kardvirágot lopott.

A nőt a bíróság a július 7-én jogerős határozatával – korábban elkövetett bűncselekményei okán –nap lopás vétsége miatt 8 hó fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hó próbaidőre felfüggesztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában