Lopás

2021.11.09. 14:01

Benzinkút helyett egy másik furgonból tankolt az oroszlányi férfi (videó)

A férfi induláskor ébredt rá, hogy nincs elég üzemanyaga, így tankolás helyett úgy döntött, inkább lop egy kis gázolajat a közelében álló furgonból.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki ellen gázolajlopás bűntette miatt indult eljárás, miután egy parkoló teherautóból lopott üzemanyagot, hogy haza tudjon térni. A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésében 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a tolvajt, valamint kötelezte a sértett kárának megfizetésére. A döntést tárgyalás nélkül hozták meg – tudtuk meg Dr. Horváth Sándor megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőtől.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a vádlott 2021. március 9-én az éjjeli órákban személygépkocsijával Tatabányáról elindult az oroszlányi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy a gépkocsijában lévő üzemanyaggal nem tud hazamenni. Az elkövetőnél pénz nem volt, ezért elhatározta, hogy üzemanyagot fog szerezni, ám üzemanyagtöltő állomás helyett más gépkocsijából tett szert gázolajra. Tatabányán, a Május 1. park melletti parkolóban álló tehergépkocsi mellett megállt, majd a gépkocsiból elővett egy kannát, valamint egy slagdarabot, és a teherautó zárt tanksapkáját a nála lévő csavarhúzóval felfeszítette. Az üzemanyag tartályból 38 liter, 15 ezer 770 forint értékű gázolajat szívott ki, melyet a saját személygépkocsijába beletöltött, majd távozott a helyszínről – osztotta meg velünk Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában