embercsempészet

2021.10.13. 15:07

Török és albán migránsokat fogtak az M1-esen Tatánál

A 40 éves cseh sofőr és két társa mellett még egy török és egy albán migráns ült az autóban. Az embercsempészek Ausztriába akarták eljuttatni őket, de Tatánál lebuktak.

kemma.hu

Forrás: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – állítottak meg egy cseh rendszámú autót az M1-es autópályán, Tata térségében október 12-én 13 óra 5 perckor. A gépkocsit egy 40 éves cseh férfi vezette, akinek járművében két cseh állampolgár mellett, egy albán és egy török férfi utazott.

Fotó: police.hu

Ez utóbbi két utas jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni, ezért a rendőrök mindannyiukat elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják őket. A cseh állampolgárokkal szemben embercsempészés bűntett gyanúja miatt eljárást indítanak, a két migránst pedig – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában