testi sértés

2021.10.27. 07:40

Összeverte az exfelesége új párját a tatai férfi

A Tatabányai Törvényszék jogerős ítéletében elzárásra súlyosbította a volt felesége új párját bántalmazó férfi büntetését.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A büntetett előéletű, 43 éves tatai férfit első fokon 2021 áprilisában súlyos testi sértés bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki a Tatai Járásbíróság, de az ügyészség fellebbezett az ügyben. A férfi 2020. május 3-án a vádlott megjelent az elvált felesége lakásán, ott rátámadt a nő barátjára, a földre lökte és bántalmazni kezdte. A sértett az elszenvedett ökölcsapások, rúgások, lábbal történt letalpalás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az exférj magatartása azonban alkalmas volt arra, hogy a másiknak súlyosabb sérüléseket okozzon, ezért a bíróság megállapította, hogy a vádlott súlyos testi sértés kísérletét követte el. Az elsőfokú bíróság a súlyosító és enyhítő körülmények mérlegelése után 312 nap közérdekű munka kiszabását elegendőnek tartotta a büntetési célok eléréséhez.

A testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség fellebbezett az elsőfokú döntés ellen, adott tájékoztatást dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása, és a vádlott terhére korábban kiszabott, felfüggesztett büntetés végrehajtásának elrendelése érdekében adott be fellebbezést.

A Tatabányai Törvényszék a súlyosbításra irányuló jogorvoslati kérelmet részben megalapozottnak találta és a fokozatosság elvét is szem előtt tartva a vádlottat 90 nap elzárásra ítélte. A másodfokú bíróság ítéletében további enyhítő körülményként vette figyelembe a bűncselekmény elkövetésétől a jogerős ítéletig eltelt időt, a sértetti megbocsátást, míg súlyosbító körülményként tette mérlegre a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát, a kitartó bántalmazást és azt, hogy a vádlott ugyanilyen bűncselekményért már korábban is volt büntetve, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában