embercsempészet

2021.10.25. 05:58

Szerb nő csempészte a migránsokat az M1-esen: 14 pakisztánit zsúfolt a kocsiba

A szerb nő Ausztriába akarta eljuttatni a 14 pakisztáni migránst az M1-esen, azonban Győr térségében a rendőrségi igazoltatás során lebuktak.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint október 22-én 10 óra 35 perckor, egy szerb rendszámú gépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 119. kilométerszelvényében, Győr térségében. A járművel közlekedő, okmányok nélküli szerb női sofőrön kívül az autóban 14, magát pakisztáni állampolgárnak valló külföldi utazott.

Fotó: police.hu

Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért őket a jármű vezetőjével együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Fotó: police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szerb sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Fotó: police.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában