kábítószer

2021.10.07. 14:34

Németországból hozta be a kemény drogot Tatabányára, 5 évet kapott (képek)

Szabadságvesztésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a férfit, aki külföldről hozott be az országba jelentős mennyiségű amfetamint. Ítélete még nem jogerős.

Kemma.hu

Szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki külföldről hozott be az országba jelentős mennyiségű amfetamint. Ítélete még nem jogerős.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járásbíróság jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a tatabányai férfit, aki Németországból csempészett az országba jelentős mennyiségű amfetamint.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi Németországban 45,5 gramm amfetamin tartalmú port vásárolt saját használatára, amit aztán tavaly november 24-én autójával hozott át a határon. Másnap reggel ért Tatabányára, itt magához vett korábban félretett, saját használatára szánt 10,9 gramm marihuanát, majd találkozót beszélt meg egy barátjával.

A két férfi közösen fogyasztott az amfetaminból, amikor a tatabányai nyomozó hatóság november 26-án délelőtt a Fő téri parkolóban igazoltatta őket. Ekkor előkerült az a nagy mennyiségű amfetamin, amit a férfi egészen idáig a kocsiban tárolt.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, jelentős mennyiségű kábítószer birtoklás bűntette miatt indult eljárás az ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján. Az ítélet kihirdetése után az ügyész, a vádlott és a védője három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az ítélet még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!