NAV

2021.10.26. 09:20

Nagy fogás az M1-esen Komáromnál: 7 milliót érő hamis parfümöket rejtett a kocsi

A pénzügyőrök az M1-es autópálya komáromi szakaszán ellenőrizték a szlovák autót, amelyben 7 millió forintot érő hamis parfümszállítmányt találtak.

Kemma.hu

A pénzügyőrök az M1-es autópálya komáromi szakaszán ellenőrizték a szlovák autót, amelyben 7 millió forintot érő hamis parfümszállítmányt találtak.

Forrás: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Aadó- és Vámhivatal közleményében számolt be arról, hogy munkatársaik több mint 200 üveg, 7 millió forint értékű hamis parfümöt találtak egy autóban az M1-esen. A pénzügyőrök az autópálya komáromi szakaszán ellenőrizték a Budapestről érkező szlovák autót.

Mint írják, a kocsi átvizsgálásakor több mint 200 üveg, különféle márkajelzésű (Giorgio Armani, Chanek, Hugo Boss, Versace, Gucci, Lacoste) parfümöt találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint az illatszerek a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok. A pénzügyőrök a mintegy 7 millió forint értékű parfümöt lefoglalták és iparvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Kiemelik, hogy a hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdasági szereplőknek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelentenek. A NAV közösségi oldalán a hamis parfümrakományról képeket is közölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában