pump&run

2021.10.17. 07:06

Két tatabányai tűzoltó megmutatta, hogy plusz 40 kilóval sem ismer lehetetlent

Az idén hatodik alkalommal Kecskeméten megrendezett PUMP&RUN versenyen két bronzérem született a tatabányai tűzoltók jóvoltából.

Kemma.hu

Az idén hatodik alkalommal Kecskeméten megrendezett PUMP&RUN versenyen két bronzérem született a tatabányai tűzoltók jóvoltából.

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

A tűzoltó „PUMP&RUN” verseny két részből, egy fekvenyomó és egy futó szakaszból épül fel. A verseny végén a két részfeladat eredményei meghatározott szabály szerint összesítésre kerülnek. Sejben Tibor tűzoltó őrmester az egyes korcsoportból, Sikos Károly Álmos a kettes korcsoportból hozott bronzérmet a versenyről.

Ahogy a baon.hu írja, mintegy ötven tűzoltó jelentkezett a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megrendezett, hagyományos Országos Pump&Run Bajnokságra. Nemcsak a hivatásos, önkormányzati parancsnokságokról, hanem az önkéntes tűzoltó egyesületektől, valamint létesítményi tűzoltóságokról, így az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról és a Mercedes-gyárból is érkeztek résztvevők.

Mindenki fekvenyomással kezdett, a férfiak 60, míg a nők 25 kilóval, maximális ismétlésszámig – azaz addig nyomták a versenyzők a súlyt, ameddig csak bírták. Utána maximum öt perc alatt teljes védőfelszerelést kellett felvenniük (csizmával, sisakkal, kesztyűvel, légzőkészülékkel, palackkal: a férfiaknak acél, a nőknek kompozit), majd 700 métert kellett futniuk így. Az első szakasz sík volt, amásodik viszont egy mintegy 50 méteres szintkülönbségű emelkedő. Nehezítésként két guriga tömlőt is végig magukkal kellett cipelniük, a férfiak így összességében negyven, míg a nők húsz kilogramm körüli felszerelésben rajtoltak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában