Embercsempész

2021.10.18. 12:15

Ismét migránsokat fogtak az M1-esen, ezúttal Nagyszentjános közelében

Az M1-es autópályán bukott le az a román férfi, aki tíz, magukat jemeni, szír, szomáliai és iraki állampolgárnak valló illegális migránst szállított autójában.

Kemma.hu

A román rendszámú gépjárműben elrejtett migránsok

Forrás: Police.hu

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – október 15-én 21 óra 35 perckor, egy román rendszámú gépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 100. kilométerszelvényében, Nagyszentjános térségében, a megyehatár közelében. A román sofőrön kívül az autóban tíz – magukat jemeni, szír, szomáliai, és iraki állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.

A police.hu tájékoztatása szerint az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában