Lopás

2024.05.14. 07:00

Céges üzemanyagkártyával hordta haza a rengeteg benzint a tolvaj

Nem volt szívbajos a cég dolgozója, kannákban hordta haza az üzemanyagot. A komáromi benzintolvaj Komáromtól Vértesszőlősig járta a kutakat.

A Komáromi Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre elkövetett lopás bűntette és jármű önkényes elvétele miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfivel szemben, aki céges tankolókártyával vette saját felhasználásra a benzint több töltőállomáson is. Az ügyészség indítványozta, hogy a tolvajt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék, valamint fizesse meg a kárt. A komáromi benzintolvaj összesen 279 ezer 459 forint értékben tankolt magának.

Videón a komáromi benzintolvaj

A vádirat szerint a férfi egy olajipari gazdasági társaságnál dolgozott, a komáromi telephelyen a készletelszámolásokat, a tankautó töltő technológiai felügyeletét látta el. A telephelyen lévő gépjárműveket a dolgozók kizárólag a munkakörük ellátása céljából használhatták. Minden gépkocsihoz külön üzemanyagkártya tartozott, melyet a kocsikban tároltak.

A benzintolvaj is jogosult volt használni két gépkocsit. A férfi 2021. február 10. és április 17. között rendszeres haszonszerzés végett, tizenegy alkalommal üzemanyagot tulajdonított el a munkáltatójától úgy, hogy magához vette a két üzemanyagkártyát, majd több, egyenként 20 literes, üres üzemanyagkannát helyezett el a két autóban. 

A vádlott ezután a gépkocsikat jogtalanul használva, a komáromi, tatai, illetve vértesszőlősi benzinkutakra hajtott, ahol nem a munkáltatója gépkocsijába töltötte az üzemanyagot, hanem a magával vitt kannákba. A férfi  a kannákba töltött üzemanyagért nem fizetett, hanem annak ellenértékét a cég üzemanyagkártyáival térítette meg, ugyanakkor a kannákba töltött benzint saját használatra magával vitte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában