csalás

2021.10.10. 06:30

Elképesztő, mit művelt a Posta tatabányai dolgozója, sokan hiába várták pénzüket

A Posta tatabányai dolgozója úgy gondolta, hogy a kifizetési utalványokat az átvételre jogosultak helyett aláírja, majd az azokon szereplő pénzt felveszi.

kemma.hu

Budapest, 2016. augusztus 9. A Magyar Posta Zrt. munkatársa kézbesíti a Nemzeti Választási Iroda választási értesítõit a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban október 2-ára kiírt kvótareferendumhoz Budapesten 2016. augusztus 9-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 14-én előkészítő üléssel folytatódik annak a postai dolgozónak ügye, aki Tatabányán csalt a kifizetési utalványokkal, majd felvette mások pénzét. Az ügyészség indítványozta, hogy bíróság a csalót ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint pénzbüntetésre.

A vádirat szerint a büntetett előéletű csaló 2019. július – augusztus hónapban a Magyar Posta Zrt. egyik kézbesítő járatának kezelőjeként elhatározta, hogy rendszeres haszonszerzés végett a Tatabánya területén történő kézbesítés során a rábízott küldemények közül több kifizetési utalványt az átvételre jogosultak helyett ő ír alá, ekként meghamisítva azokat.

Az utalványokon szereplő pénzösszeget eltulajdonítja, majd az általa meghamisított kifizetési utalványokat – az eltulajdonítás leplezése érdekében – munkáltatója részére átadta, azt a látszatot keltve, hogy a pénzösszegek kifizetése a jogosultak felé megtörtént. Az alkalmazott ezen elhatározásának megfelelően adott időszakban 14 darab kifizetési utalványt hamisított meg, így összesen 484 ezer 818 forint pénzösszeget tulajdonított el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában