csalás

2021.10.10. 06:30

Elképesztő, mit művelt a Posta tatabányai dolgozója, sokan hiába várták pénzüket

A Posta tatabányai dolgozója úgy gondolta, hogy a kifizetési utalványokat az átvételre jogosultak helyett aláírja, majd az azokon szereplő pénzt felveszi.

kemma.hu

Budapest, 2016. augusztus 9. A Magyar Posta Zrt. munkatársa kézbesíti a Nemzeti Választási Iroda választási értesítõit a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban október 2-ára kiírt kvótareferendumhoz Budapesten 2016. augusztus 9-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 14-én előkészítő üléssel folytatódik annak a postai dolgozónak ügye, aki Tatabányán csalt a kifizetési utalványokkal, majd felvette mások pénzét. Az ügyészség indítványozta, hogy bíróság a csalót ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint pénzbüntetésre.

A vádirat szerint a büntetett előéletű csaló 2019. július – augusztus hónapban a Magyar Posta Zrt. egyik kézbesítő járatának kezelőjeként elhatározta, hogy rendszeres haszonszerzés végett a Tatabánya területén történő kézbesítés során a rábízott küldemények közül több kifizetési utalványt az átvételre jogosultak helyett ő ír alá, ekként meghamisítva azokat.

Az utalványokon szereplő pénzösszeget eltulajdonítja, majd az általa meghamisított kifizetési utalványokat – az eltulajdonítás leplezése érdekében – munkáltatója részére átadta, azt a látszatot keltve, hogy a pénzösszegek kifizetése a jogosultak felé megtörtént. Az alkalmazott ezen elhatározásának megfelelően adott időszakban 14 darab kifizetési utalványt hamisított meg, így összesen 484 ezer 818 forint pénzösszeget tulajdonított el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában