elképesztő

2021.10.20. 10:39

Drámai videó: fékezés nélkül robbant a kocsisorba az autó az M1-esen

A száguldó sofőr Lébény térségében, az M1-esen rohant fékezés nélkül az előtte haladó kocsisorba. Az ütközés során a figyelmetlen sofőr három autót tört össze.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy október 16-án az M1-es autópályán a megtorpanó kocsisorba gyakorlatilag fékezés nélkül becsapódik egy személyautó. A száguldó sofőr 3 személyautót tört össze, az egyik vétlen autós súlyos sérüléseket szenvedett.

A felvételeken az látható, hogy az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassított és szinte mindenki vészvillogót használt, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre. A belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, aki szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett.

A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel a várakozó járművekbe csapódott. Összesen 3 autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt. A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a kerekeire állították a felborult járművet, amely szinte felismerhetetlenségig összetört és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. Ugyanakkor a fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a Katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítania.

A videó többek között azért is sokkoló, mert egy nappal ezelőtt, október 19-én szintén az M1-es autópályán történt tragikus karambol, amelyben öten vesztették életüket. Ahogy arról beszámoltunk, a 94-es kilométernél egy kisbusz és egy teherautó karambolozott frontálisan. A helyszínre érkező 15 tűzoltó azonnal megkezdte a műszaki mentést, mert a kisbusz hat utasából öt az összeroncsolódott járműbe szorult. Őket feszítővágó segítségével szabadították ki, ám segíteni már nem tudtak rajtuk: mind az öten a helyszínen életüket vesztették. A balesetben két nő és három férfi hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!