elismerés

2021.10.18. 11:36

Az év polgárőrei lettek a tataiak

A Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület elnöke vette át az elismerést.

Kemma.hu

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a polgárőrmozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként a Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesületet az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetésben részesítette – tudatta a tatai szervezet. Az elismerést Rezes Róbert elnök vette át az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségen.

Ahogy az OPSZ írta, az ünnepségen felszólalt Dr. Simicskó István volt honvédelmi miniszter, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, országgyűlési képviselő, aki nem mellesleg az Újbudai Polgárőr Egyesület tagja is.

Dr. Simicskó István beszédében felidézte a magyar történelem forradalmakkal teli időszakait, azokat az eseményeket, amelyek mindig bebizonyították az összefogás, a szabadság, az idegen megszállás elleni vágy erejét. A magyaroknak még olyan harcok során is sikerült összefogniuk, mint 1956 októbere, amikor egyértelmű volt a túlerő – idézte fel a 65 évvel ezelőtt történteket az országgyűlési képviselő, aki szerint nem szabad elfelejtenünk az elődök harcait, a tapasztalatokat pedig át kell adni a fiatalabb nemzedékeknek. Dr. Simicskó István elismerően szólt a polgárőrök önkéntesen vállalt munkájáról, amely jelentősen hozzájárul Magyarország közbiztonságának fenntartásán túl a határok védelméhez is.

– A polgárőrök minden elismerést megérdemelnek, az önkéntes, közösségi munka, az egyén társadalmi felelősségvállalása az emberek biztonságáért a legnemesebb emberi cselekedetek közé tartozik, az újkori modern hazafiság egyik megjelenési formája. Hálásak vagyunk Magyarország több mint 60 ezer polgárőrének! Köszönjük a munkájukat! – zárta beszédét Dr. Simicskó István, aki Dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével és Kovács István rendőr vezérőrnaggyal, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettessel közösen adta át a Belügyminisztérium, valamint a Polgárőrség díjait.

Ezek is érdekelhetik