vádemelés

2021.09.22. 08:22

Gusztustalan: videózta a nőket a tatabányai áruház WC-jében a férfi

A személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfivel szemben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: ozrimoz

A férfi március 8-án a tatabányai áruháznak a vásárlók részére fenntartott női mosdójába ment. A férfi a mosdókat elválasztó paravánok alatt először a tőle jobbra, majd a tőle balra lévő mosdó területére átdugta a mobiltelefonját, és azzal rögzítette két sértett nő WC használatát. Az egyik nő az átnyújtott mobiltelefont észrevette, ezért kiabálni kezdett, és megpróbálta a készüléket elvenni a férfitól, aki azt a paraván alatt visszarántotta, részletezte dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak a vádirat tartalmát.

Mint folytatta: az elkövető a folyosón próbált menekülni, azonban a nők utána mentek, és megfogták mindkét karját, majd egy másik férfi és a biztonsági őr segítségével visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

Mint a főügyész kiemelte: a vádlott a sértetteknek a WC használata közbeni jogtalan felvételek készítésével jelentős érdeksérelmet okozott. Az elkövető ezen kívül háromszor italt, egyszer nyakláncot és cipőt, egyszer powerbankot lopott két tatabányai üzletből. A cipőt úgy próbálta ellopni, hogy azt a próbafülkébe bevitte, arról az áruvédelmi eszközt csípőfogóval levágta, majd a cipőt a lábára felvette. A biztonsági szolgálat az áruházból távozni akaró férfit feltartóztatta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, a mobiltelefont és a csípőfogót kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában