emberölés

2021.09.17. 12:30

Folytatnák a kényszergyógykezelését a süttői kettős gyilkosnak

A férfi a nővérét és a sógorát ölte meg, majd a holttestekre rágyújtotta a házat. Kóros elmeállapota miatt fennáll a veszélye, hogy másokat is bántana.

Kemma.hu

Sz. D. először megölte testvérét és annak párját, majd felgyújtotta a helyszínt

Forrás: police.hu

Dr. Borbély Veronika ügyész, a megyei főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő bűntetőeljárásban a főügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének a meghosszabbítását. Az indítványról a nyomozási bíró a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sz. D. 2020. május 16-án, valamikor hajnali egy óra előtt brutális vérfürdőt rendezett Süttőn: 36 késszúrással és vágással megölte a sógorát, majd 19 késszúrással a nővérével is végzett. Ezt követően a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal takarta le, az épületben benzint locsolt szét, és felgyújtotta azt, a holttestekkel együtt. A tűzben maga is megsérült, másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, a lábán és az arcán, ezeket a budapesti Honvédkórházban látták el.

Sz. D. először megölte testvérét és annak párját, majd felgyújtotta a helyszínt
Fotó: police.hu

A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg, és a gyilkosságok elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, amely miatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje és ennek megfelelően cselekedjék, emiatt vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

A főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája március 23-án megszüntette a gyanúsított letartóztatását és ezzel egyidejűleg hat hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését tekintettel arra, hogy fennáll a veszélye hasonlóan erőszakos bűncselekmény elkövetésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában