brutális ügy

2021.09.27. 14:55

Börtönre ítélték a tatabányai gyilkost, aki részegen, az utcán verte halálra áldozatát

A munkán robbant ki a vita, majd gyilkosságba torkollt az italozás. A bíróság ítéletet hozott az ügyben.

Kemma.hu

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: letartóztatásban marad az a tatabányai férfi, aki a nyílt utcán halálra verte a sértettet

Forrás: Police.hu

Dr. Borbély Veronika ügyész, helyettes ügyészségi szóvivő arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a megyei főügyészség halált okozó testi sértés miatt benyújtott vádiarata alapján a Tatabányai Törvényszék szeptember 27-én ítéletet hozott az ellen a férfi ellen, aki 2020. április 18-án olyan súlyosan bántalmazott egy embert, hogy az belehalt sérüléseibe.

3 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték a vádlottat. Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és a védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést, írja a bírósági közlemény.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közepes-súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt lévő vádlott az említett napon 20 óra körül Tatabányán italozott és munkáról beszélgetett három férfivel. Az egyikükkel közölte, hogy nem fog neki munkát adni, aki erre válaszul otthagyta a társaságot, majd öt perccel később másodmagával – a későbbi áldozattal – tért vissza.

Az újonnan érkező, szintén alkoholos befolyásoltság alatt álló férfi trágár módon szidalmazni kezdte a vádlottat, és azzal fenyegette, hogy megüti. Az nem reagált a provokációra, de így is kapott egy ütést az arcára, amitől elvesztette az egyensúlyát, és zúzódással járó, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Erre válaszul egy hirtelen, gyors mozdulattal a tőle 3-4 méterre lévő, további fenyegető kijelentést, mozdulatot nem tévő férfihoz lépett, és azért, hogy az őt ért sérelmet megtorolja, könyökkel, nagy erővel arcon ütötte. Az áldozat az ütéstől hátrafelé, fejjel a kőtámfalnak esett, majd a földre zuhant.

A támadó ennek ellenére nem hagyta abba a bántalmazást, a már földön fekvő, magatehetetlen, így védekezni nem tudó férfit legalább három alkalommal, nagy erővel, ököllel az arcán megütötte. Mikor befejezte a verést, a másik két férfi elhúzta a sértettől, aki a koponyát ért trauma, illetve vérbelehelés következtében a helyszínen életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában