kábítószer

2021.08.29. 06:46

Milliós drogbizniszből egy egész hálózat lett, még az asszony is beszállt

A dorogi vállalkozó és társa rövid idő alatt milliós nyereségre tett szert a drogbizniszből. Később még többen szálltak be az értékesítésbe, még az egyik férfi élettársa is.

Kemma.hu

Két drogdílert és hat fogyasztót kapcsolt le a rendőrség Tatabányán. A rendőrség több fotót is nyilvánosságra hozott a gyanúsítottaknál tartott házkutatásról.

Forrás: police.hu/shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint augusztus 30-án tovább folytatódik a tárgyalása annak a dorogi férfinak és társának, akik nagy mennyiségben kereskedtek kábítószerrel a megyében.

A vádirat szerint az egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel 2018. tavaszán megállapodott abban, hogy az amfetamin beszerzését finanszírozza, az alkalmazott a kábítószert megvásárolja, majd értékesíti, a hasznon pedig osztoznak. Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette. Az egyéni vállalkozó férfi 2018. áprilisától 2019. márciusáig kábítószer értékesítéséből 1 millió 100 ezer forintra tett szert. Az így értékesített kábítószer a csekély mennyiség felső határának 1200 százaléka, a jelentős mennyiség alsó határának 60 százaléka.

Az értékesítésbe további személyek is bekapcsolódtak, ketten gépkocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre, az egyik férfi a kiszállított kábítószer árán felül 500 forintot számolt fel az értékesítés során, a másik sofőr az értékesített kábítószer vételárából

kapott díjazást megbízójától.

A két férfi 2019. februárjától közösen, azonos forrásból szerzett be nagyobb mennyiségű, alacsonyabb árú kábítószert, majd azt vevőkörük számára eladták, a fogyasztókat egymáshoz irányították. Az egyik férfi élettársa is több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, a telefonhívásokat fogadta, a megrendeléseket közvetítette, valamint adminisztrálta a folyamatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában