kábítószer

2021.08.10. 15:56

Acetonnal keverték a herbált a dílerek, azt szórták az esztergomi fogyasztóknak

A bíróság meghosszabbította annak a három esztergomi dílernek a letartóztatástá, akik acetonnal vegyített herbált és amfetamint terjesztettek a városban.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben ismételten indítványozta annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akik Esztergomban amfetaminnal és herbállal kereskedtek.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség ismételten indítványozta mindhárom díler letartóztatásának meghosszabbítását tekintettel arra, hogy velük szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék. A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a terjesztők letartóztatását további három hónappal november 12-ig meghosszabbította.

A megalapozott gyanú szerint az egyik férfi 2018. évben heti rendszerességgel adott el herbal elnevezésű új pszichoaktív anyagot egy másik férfinak és egy nőnek. Ezt követően a pár az anyagot acetonnal keverte, majd azt dohányra szórta és így értékesítette Esztergomban több fogyasztónak. Az a férfi, akitől a pár a herbált szerezte amfetaminnal is kereskedett Esztergom területén. A nyomozó hatóság a pár lakóhelyén értékesítésre készletezett új pszichoaktív anyagot, digitális mérleget, a férfitól pedig jelentős mennyiségű amfetamint foglalt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában