bíróság

2021.07.28. 15:26

Pitiáner módon csalt ki pénzt 29 áldozatától a nő, a bíróság döntött felőle

A miskolci asszony 29 embert, köztük egy oroszlányi lakost vert át, összesen csaknem félmillió forintot csalt ki tőlük. A bíróság ítéletet hozott az ügyben.

Kemma.hu

Vádat emelnek az internetes csaló ellen

Forrás: shutterstock

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a csalás vétsége miatt indult ügyben, a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a Tatabányai Járásbíróság döntött annak a miskolci nőnek az ügyében, aki átverési szándékkal adott fel műszaki cikkeket kínáló hirdetéseket, amikkel összesen huszonkilenc embernek okozott anyagi kárt.

Az asszonyra 215 ezer 500 forint vagyonelkobzást szabott ki a bíróság, s mint a Tatabányai Törvényszék közleménye is írja, jogerős büntetővégzésben 1 év 10 hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, továbbá kötelezték az átvert személyek meg nem térült kárának megfizetésére. Ezen felül pártfogó felügyeletét is elrendelték. A végzés jogerős, azt az ügyészség is tudomásul vette.

A vádirat szerint a nő 2018 szeptembere és 2019 márciusa között megélhetését biztosító legális jövedelemmel nem rendelkezett, ezért internetes közösségi felületen mobiltelefonokat és játékkonzolokat hirdetett eladásra csalárd szándékkal. Az elkövető a hirdetésekre jelentkezőknek azt ígérte, hogy a műszaki cikkeket a vételár teljesítését követően juttatja el nekik.

Az átvert vásárlók 9 ezer és 27 ezer forint közötti összegeket utaltak át vagy fizettek be a megadott bankszámlaszámra, ahonnan a csaló a pénzt felvette, de természetesen a holmikat sosem utalta, arra lehetőség sem volt, ugyanis a felkínált termékek nem is voltak a tulajdonában.

A nő huszonkilenc, az ország számos településén élő, köztük egy oroszlányi sértettnek okozott kárt, aminek pontos összege 492 ezer 800 forint. Közülük hat ember kára megtérült úgy, hogy az elkövető fia visszautalta nekik a befizetett összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában