emberölés

2021.07.07. 20:21

Nem engedik szabadon az oroszlányi testvérgyilkost

Az akkor 26 éves férfi ittas volt, mikor egy vita alkalmával kést ragadott és mellkason szúrta testvérét, aki belehalt sérülésébe.

Kemma.hu

A rendőrök nem egészen két óra alatt elkapták a tettest, aki késsel sebesített meg egy embert szerdán délután Tatabányán, a nyílt utcán.

Forrás: Shutterstock

A megyei főügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a fiatal férfinak, aki 2020. május 9-én este oroszlányi otthonukban megölte a testvérét – tudtuk meg dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint az akkor 26 éves, ittas állapotban lévő férfi 2020. május 9-én este vitába keveredett a testvérével. A szóváltásból tettlegesség lett, a dulakodás hevében előkerült egy 33 centiméter pengehosszúságú kés, amivel a férfi 21 óra 15 perc körül mellkason szúrta testvérét.

Az áldozat a szúrást követően még el tudta hagyni a lakást, hogy az egy szinttel lejjebb lakó szomszédjától segítséget kérjen, majd összeesett és a helyszínen életét vesztette.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2020. május 12-én rendelte el a férfi letartóztatását, amit azóta többször is meghosszabbítottak, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A főügyészség ismét indítványt tett az ügyben, ennek alapján a Tatabányai Járásbíróság július 7-én tartott ülésén újabb két hónappal, szeptember 12-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását. A végzés jogerős – írja a Tatabányai Törvényszék közleménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában