kábítószer

2021.07.03. 07:00

Futárként terítette a drogot Tatabányán a díler, 36 hónap börtönt kapott

A férfi futárként dolgozott, így előfordult, hogy ezt felhasználva szállította ki a megrendelt kábítószert a kuncsaftjainak. A bíróság 3 év börtönre ítélte.

Kemma.hu

Két drogdílert és hat fogyasztót kapcsolt le a rendőrség Tatabányán. A rendőrség több fotót is nyilvánosságra hozott a gyanúsítottaknál tartott házkutatásról.

Forrás: police.hu/shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság a július 1-én tartott tárgyaláson, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a tatabányai drogfutárt, valamint vele szemben 94 ezer 500 forint vagyonelkobzásról is rendelkezett. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a férfi és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a férfi, aki maga is kábítószer-fogyasztó, a 2020. április 20-án történt elfogását megelőző több mint egy év alatt rendszeresen vásárolt kannabiszt azért, hogy azt Tatabánya területén értékesítse ismerősei részére, az így szerzett bevételből jövedelmét kiegészítse. A férfi csomagkézbesítőként dolgozott, előfordult, hogy ezt felhasználva adta át a kábítószert a vásárlóinak. Az elkövető elfogásáig nyolc ismert, és további ismeretlen személyek részére értékesítette rendszeresen a kábítószert. A tatabányai rendőrök a férfi elfogásakor az övtáskájából négy zacskóban összesen 19,7 gramm nettó tömegű marihuanát foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában