ítélet

2021.06.14. 20:01

Videó: 2 év fegyházat kapott a Duna mente megrögzött csokitolvaja

A férfi évek óta rendszeresen, összesen tizenegy alkalommal lopott Esztergomban és Dorogon, visszaesőként kezelik.

Kemma.hu

A férfi összesen tizenegy alkalommal lopott esztergomi és dorogi üzletekből

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a kisebb értékre elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 2 év 2 hó fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki dorogi és esztergomi üzletekből tizenegyszer lopott.

A vádirat szerint a férfi 2020. március 22-e és június 10-e között tíz alkalommal három különböző dorogi üzletből lopott márkás italokat és csokoládét, egyszer pedig egy esztergomi üzletből lopott csokoládét. Az elkövető az egyik dorogi üzletbe hétszer tért be lopni, ennek a sértettnek összesen 142 ezer 172 forint kárt okozott.

A férfi a lopott termékeket mindannyiszor a nadrágjába rejtette, ezt – egy kivétellel – kamera rögzítette.

A bíróság közleményében arról számolnak be, hogy az Esztergomi Járásbíróság a június 14-én tartott előkészítő ülésen 2 év 2 hónap fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a visszaesőt, valamint kötelezte a meg nem térült kár megfizetésére. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában