ítélet

2021.06.16. 19:44

Fegyházba megy az esztergomi agresszor: 30 ezer miatt ütötte-vágta ismerősét

A férfi egy esztergomi presszóban rendezett jelenetet, ököllel akarta behajtani 30 ezer forintos tartozását. A bíróság döntött az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Dr. Horváth Sándor helyettes ügyészségi szóvivő arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság 3 év 8 hó fegyházbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörös visszaeső férfit, aki egy esztergomi presszóban támadt rá ismerősére.

A vádirat szerint a két férfi között 2018. december 9-én egy esztergomi presszóban bontakozott ki a konfliktus, ami hangos szóváltással indult, amit tettlegesség követett. A támadó több alkalommal megütötte az arcán és a felsőtestén a másik férfit, majd mikor a földre került, belerúgott, miközben hangosan követelte, hogy fizesse vissza a tartozását. A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a pultos értesítette a rendőrséget. A sértett nem teljesítette a vádlott követelését, nem fizette meg neki a kért összeget.

A törvényszéki közlemény arról számol be, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádirati tényállástól részben eltérve azt állapította meg, hogy a férfi jogtalanul követelte erőszakkal a tartozásnak mondott összeget, ezért a férfit zsarolás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és 3 év 8 hónap fegyházbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában