visszaeső

2021.06.09. 17:30

Köpött, harapott és késsel ment hasra: letartóztatták az oroszlányi agresszort

Az ügyészség indítványára a bíróság egy hónapra elrendelte annak az oroszlányi férfinak a letartóztatását, aki rátámadt a vele szemben intézkedő közterület-felügyelőre.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a június 9-én tartott ülésen, a felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte annak a büntetett előéletű férfinek a letartóztatását, aki ittasan egy közterület-felügyelőt bántalmazott Oroszlányban.

A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a tanúk jogellenes befolyásolása, illetve annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Ahogy arról beszámoltunk a férfi nem volt együttműködő az intézkedések során. A rendőri segítség megérkezte előtt az ittas agresszor késsel fenyegette a közterület-felügyelőket. Miután megérkeztek a rendőrök a férfi kirúgta a rendőrautó ablakát, majd megrúgta és megharapta az egyik közterület-felügyelőt.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az oroszlányi elkövető szidalmazta a vele szemben intézkedő közterület-felügyelőt, majd a nála lévő 8 centiméter pengehosszúságú kést a kezében tartva azzal fenyegette meg, hogy hasba szúrja. A férfit a rendőrök kocsiba ültették, azonban annak kirúgta az ablakát, ezzel 55 ezer forintos kárt okozott. A férfi az intézkedés során jelen lévő közterület-felügyelő lábát több alkalommal, megrúgta, leköpte, kezét megharapta, ezzel neki nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában