hátborzongató

2021.06.17. 07:21

A valutás holttest rejtélye: 25 éve nem tudni, kit találtak meg a Dunában

1996-ban egy kotróhajó hozta a felszínre a férfi földi maradványait A Dunából előkerült holttest zsebében bezacskózott valutát találtak.

Kemma.hu

1996-ban egy kotróhajó hozta a felszínre a férfi földi maradványait A Dunából előkerült holttest zsebében bezacskózott valutát találtak.

Forrás: Shutterstock

Hátborzongató múltidéző sorozatunkban ezúttal egy 25 éves rejtély nyomába eredtünk. A rendőrség körözési adatbázisa szerint 1996 májusában a komáromi rendőrök emelték ki egy férfi holttestét a Dunából. A 178-180 centiméteres, közepes testalkatú férfi hasán sebhelyek voltak, egyik fogán ezüst fényű fémkorona, és szintén ezüst színű tömések voltak több fogán. A test jobb oldalán műtéti heget is találtak.

Pulóverei mellett fekete póló, szövetnadrág, jégeralsó, valamint piros betétes, hegyes orrú bőr bokacsizma volt rajta többek között, valamint még valutát találtak nála. Nejlonzacskóba csomagolvam szigetelőszalaggal áttekerve 600 oszták schilling és 703 amerikai dollár volt a zsebében. Akkori árfolyamon ez 8400, illetve mintegy százezer forintot ért.

Ahogy arról annak idején a 24 Óra beszámolt, a határőrség jelzett a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletére, hogy egy román kotróhajó hozta felszínre a holttestet a határfolyóból, nem messze Komáromtól, az 1785-ös folyamkilométer-szelvénynél.

(Főoldali képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában