baleset

2021.06.21. 20:13

Helyszíni fotók: migránsokkal teli kocsival csapódott kamionba az M1-esen az embercsempész

Hét emberrel az autójában okozott balesetet a 21 éves szerb férfi, mindannyian megsérültek. A bíróság döntött az ügyében.

Kemma.hu

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Fotó: Valencsik János tű őrm.

Mint arról beszámoltunk, június 19-én szombaton egy 21 éves embercsempész okozott balesetet az M1-esen Ácsnál, amikor autójával hátulról nyerges vontatónak ütközött. A balesetben a férfi és hét utasa megsérült, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a szerb állampolgárságú férfi letartóztatását.

Az indítvány szerint a férfi június 19-én Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár térségében a személygépkocsiba összesen 7 szír állampolgárságú, Szerbiából Magyarországra jogellenesen, érvényes útiokmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkezett migráns személyt vett fel azzal, hogy nevezetteket Ausztriába szállítja. A migráns személyek felvételét követően a gyanúsított a gépkocsival Ausztria felé indult, a jármű utasterében 5, a csomagterében pedig 2 migráns személy utazott.

Ezután történt a baleset, amelyben mindannyian megsérültek. A Komáromi Járásbíróság az elkövető letartóztatását június 21-én egy hónapra elrendelte. Az ügyész, gyanúsított és a védő a végzést tudomásul vette, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában