nem kímélte

2021.05.06. 15:19

Háztetőt is bontott a viharos szél Komárom-Esztergom megyében

A szerda délután kezdődő zivatarok és heves széllökések miatt több helyre riasztották a tűzoltókat a megyében.

Kemma.hu

Hétvégén Komárom-Esztergom megyei tűzoltóit számos esethez riasztották. A legtöbb gondot a kidőlt fák jelentették.

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a május 5-ei szerdai vihar a megye számos helyszínén okozott problémát. Tatabánya és Vértessomló között több faág lógott az út fölé, amelyek a forgalmat veszélyeztették. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Környe önkéntes tűzoltó egyesülete motoros láncfűrésszel levágták a közlekedést veszélyeztető ágakat.

Oroszlányban, a Petőfi Sándor utcában fémlemezek lógtak egy társasház tetejéről. A körülbelül 20 méter hosszúságban a járda fölé lógó fémlemezek okozta veszélyeztetést Oroszlány önkormányzati tűzoltói és Tatabánya hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és kézi erővel megszüntették. A műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben az utcában.

Tatabányán, a Sárberki lakótelepen egy tető palahéjazatát bontotta meg a szél, paladarabok pedig az ereszcsatornába csúsztak és veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A tatabányai hivatásos tűzoltók a bejelentő lakásának ablakán keresztül a paladarabokat kézi erővel eltávolították.

Szintén a megyeszékhelyen, a Május 1. park területén egy nagyméretű tölgyfa 6 méteres faága letörött veszélyeztetve a gyalogos forgalmat. A tatabányai hivatásos tűzoltók a faágat kézi erővel eltávolították, a veszélyeztetést megszüntették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában